Jedzenie
-
Przystawki / Starters
-
MARYNOWANY ŚLEDŹ PODANY Z CZERWONĄ CEBULĄ, GRZYBAMI, ZIOŁOWYM CHLEBEM PSZENNO-ŻYTNIM I MCHEM Z PIETRUSZKI
- 15 PLN GF?
MARINATED HERRING SERVED WITH RED ONION, MUSHROOMS HERB RYE-WHEAT BREAD & PARSLEY MOSS
-
WYBÓR PIEROGÓW: RUSKIE LUB Z MIĘSEM
- 10 PLN/4 SZT
- 19 PLN/10 SZT
DUMPLINGS SELECTION: STUFFED WITH POTATOES, WHITE CHEESE & ONION AND STUFFED WITH MEAT
-
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ PODANY Z EMULSJĄ Z ŻÓŁTKA I MUSZTARDY DIJON I PŁATKAMI TOPINAMBURU
- 25 PLN GF?
BEEF FILLET TARTAR SERVED WITH
EMULSION OF EGG YOLK & DIJON MUSTARD & FLAKES OF JERUSALEM ARTICHOKE -
Zupy / Soups
-
ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ
- 13 PLN
ŻUREK-TRADITIONAL POLISH SOUP SERVED WITH EGG AND PORK SAUSAGE
-
ZUPA DNIA
- 13 PLN GF?
SOUP OF THE DAY
-
Sałatki/Salads
-
SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I PŁATKAMI PARMEZANU W TOWARZYSTWIE BALSAMICZNEGO VINEGRETTE
- 25 PLN GF?
GRILLED BEEF SALAD SERVED WITH CHERRY TOMATOES, ROASTED SUNFLOWER SEEDS, PARMESAN CHEESE FLAKES & BALSAMIC VINEGRETTE
-
SAŁATKA Z KURCZAKIEM PODANA Z GROSZKIEM CUKROWYM, MARYNOWANYM IMBIREM, CZARNUSZKĄ, GRANATEM I KOLENDROWYM VINEGRETTE
- 22PLN GF?
CHICKEN BREAST SALAD WITH SUGAR PEAS, MARINATED GINGER, BLACK CUMIN, POMEGRANATE AND CORIANDER VINEGRATTE
-
SAŁATKA Z SEREM MASCARPONE, GRUSZKĄ KOMPRESOWANĄ, ZIELINYM GROSZKIEM, PRAŻONYMI PISTACJAMI I LIMONKOWO-MIETOWYM VINEGRETTE
- 21 PLN GF
MASCARPONE CHEESE SALAD WITH COMPRESSED PEAR, GREEN PEAS, ROASTED PISTACHIOS AND LIME & MINT VINEGRETTE
-
Dania główne / Main course
-
PIERŚ KURCZAKA PODANA Z PUREE ZIEMNIACZANYM Z WASABI, SZPINAKIEM Z CZOSNKIEM I SOSEM ŚMIETANOWO-TYMIANKOWYM
- 29 PLN GF?
CHICKEN BREAST SERVED WITH MASHED POTATOE & WASABI, SPINACH WITH GARLIC AND CREAM & THYME SAUCE
-
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE SOUS VIDE ZAWIJANE W BOCZKU PODANE Z PUREE ZIEMNIACZANO-ROZMARYNOWYM, MARCHEWKAMI BABY I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW
- 35 PLN GF
SOUS VIDE PORK LOIN WRAPED WITH BACON
SERVED WITH ROSEMARY MASHED POTATOES,
BABY CARROTS AND WILD MUSHROOM SAUCE -
SCHAB WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ PODANY Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI, BURAKAMI W MARYNACIE BALSAMICZNO-MIODOWEJ ORAZ SOSEM JABŁKOWO-MUSZTARDOWYM NA CYDRZE
- 31 PLN GF
PORK CHOP ON THE BONE SERVED WITH NEW POTATOES, BALSAMIC-HONEY BEETROOTS AND APPLE-MUSTRAD SAUCE
-
BURGER WOŁOWY (BOCZEK, SER CHEDDAR, POMIDOR, OGÓREK, KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI, SAŁATA) PODANY Z FRYTKAMI I SOSEM BBQ
- 32 PLN GF?
BEEF BURGER ( BACON, CHEDDAR CHEESE, TOMATO, CUCUMBER, RED ONION CHUTNEY,SALAD) SERVED WITH CHIPS AND BBQ SAUCE
-
ŻEBERKA WIEPRZOWE PODANE Z PIECZONYMI ZIEMNIAKAMI, SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY I SOSEM BBQ
- 34 PLN GF
PORK RIBS SERVED WITH ROASTED POTATOES
WHITE CABBAGE SALAD AND BBQ SAUCE -
GOLONKA WIEPRZOWA (500 gr) PIECZONA Z MIODEM WIELOKWIATOWYM PODANA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ, CHRZANEM, MUSZTARDĄ ORAZ PAJDĄ CHLEBA (czas oczekiwania 30 min.)
- 41 PLN GF?
FLOWER HONEY BAKED PORK KNUCKLE (500 gr) SERVED WITH BRAISED CABBAGE, HORSERADISH, MUSTARD & SLICE OF BREAD (waiting time 30 min.)
-
POLĘDWICA WOŁOWA SOUS VIDE Z MASŁEM PARYSKIM PODANA Z PUREE ZIEMNIACZNO-SELEROWYM , PIECZARKAMI, CEBULĄ ORAZ POMIDORKAMI CHERRY W SOSIE BALSAMICZNYM
- 62 PLN GF
SOUS VIDE BEEF FILLET WITH PARISIAN BUTTER SERVED WITH CELERY MASHED POTATOES, MUSHROOMS, ONIONS AND BALSAMIC CHERRY TOMATOES
-
FILET Z PSTRĄGA Z DOLINY KLUCZWODY PODANY Z PĘCZOTTO ZE ŚWIEŻĄ MIĘTĄ, BLANSZOWANYM JARMUŻEM, EMULSJĄ Z CZEROWNYCH BURAKÓW I SYROPEM MALINOWO-IMBIROWYM
- 41 PLN GF?
FILLET OF TROUT FROM KLUCZWODA VALLEY SERVED WITH PEARL BARLEY &FRESH MINT, BLANCHED KALE, RED BEETROOT EMULSION AND RASPBERRY & GINGER SIRUP
-
Desery / Desserts
-
SERNIK NA ZIMNO
- 13 PLN
COLD CHEESCAKE
-
MUS CYTRYNOWY Z MIĘTĄ
- 13 PLN GF?
LEMON MOUSSE WITH MINT
-
LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
- 13 PLN GF?
ICE CREAM SELECTION WITH FRUITS AND WHIPPED CREAM