Jedzenie

  • Przystawki / Starters

  • GRILLOWANY OSCYPEK PODANY Z RUKOLĄ I MUSEM RABARBAROWYM Z ŻURAWINĄ

    • 19 PLN GF?

    GRILLED SHEEP CHEESE  SERVED WITH ROCKET SALAD
    & RHUBARAB MOUSSE WITH CRANBERRIES

  • WYBÓR PIEROGÓW: RUSKIE LUB Z MIĘSEM

    • 13 PLN/4 SZT

    DUMPLINGS SELECTION: STUFFED WITH POTATOES, WHITE CHEESE & ONION AND STUFFED WITH MEAT

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z CZERWONĄ CEBULĄ, ANCHOIS, ŻÓŁTKIEM SOUS VIDE I KORNISZONEM

    • 25 PLN GF?

    BEEF FILLET TARTAR SERVED WITH RED ONION, ANCHOVIES, SOUS VIDE YOLK & GHERKIN

  • Zupy / Soups

  • ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ W CZARCE CHLEBOWEJ

    • 17 PLN

    ŻUREK-TRADITIONAL POLISH SOUP SERVED WITH EGG AND PORK SAUSAGE
    SERVED IN A BREAD POT

     

     

  • ZUPA DNIA

    • 15 PLN GF?

    SOUP OF THE DAY

  • Sałatki/Salads

  • SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I PŁATKAMI PARMEZANU W TOWARZYSTWIE BALSAMICZNEGO VINEGRETTE

    • 27 PLN GF?

    GRILLED BEEF SALAD SERVED WITH CHERRY TOMATOES, ROASTED SUNFLOWER SEEDS, PARMESAN CHEESE FLAKES & BALSAMIC VINEGRETTE

  • SAŁATKA Z DOJRZEWAJĄCYM SEREM KOZIM, MIXEM SAŁAT, SEZONOWYMI OWOCAMI, POMIDORKAMI CHERRY, ORZECHAMI WŁOSKIMI I PORZECZKOWYM VINEGRETTE

    • 24PLN GF?

    MATURED GOAT CHEESE SALAD SERVED SEASONAL FRUITS, CHERRY TOMATOES, WALNATS, BLACK CURRANT VINEGRETTE

  • Dania główne / Main course

  • PIERŚ KURCZAKA PODANA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZONYMI BROKUŁAMI, MARCHEWKĄ BABY ORAZ SOSEM MAŚLANO – CYTRYNOWYM

    • 31 PLN GF?

    CHICKEN BREAST SERVED WITH POTATOES, ROASTED BROCCOLI, BABY CARROTS 
    AND BUTTER & LEMON SAUCE

     

  • POLĘDWICZKI WIEPRZOWE SOUS VIDE ZAWIJANE W BOCZKU PODANE Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI, KAPUSTĄ ZE SZCZAWIEM I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW

    • 35 PLN GF

    SOUS VIDE PORK LOIN WRAPED WITH BACON 
    SERVED WITH NEW POTATOES, CABBAGE WITH  SORREL AND WILD MUSHROOM SAUCE

     

  • GOLONKA WIEPRZOWA PIECZONA Z MIODEM WIELOKWIATOWYM PODANA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ, CHRZANEM, MUSZTARDĄ ORAZ PAJDĄ CHLEBA (czas oczekiwania 30 min.)

    • 41 PLN GF?

    FLOWER HONEY BAKED PORK KNUCKLE (500 gr)
    SERVED WITH BRAISED CABBAGE,
    HORSERADISH, MUSTARD & SLICE OF BREAD (waiting time 30 min.)

  • BURGER WOŁOWY (BOCZEK, SER CHEDDAR, POMIDOR, OGÓREK, KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI, SAŁATA) PODANY Z FRYTKAMI I SOSEM BBQ

    • 32 PLN GF?

    BEEF BURGER ( BACON, CHEDDAR CHEESE, TOMATO, CUCUMBER, RED ONION CHUTNEY,SALAD) SERVED WITH CHIPS AND BBQ SAUCE

  • POLĘDWICA WOŁOWA SOUS VIDE Z MASŁEM PARYSKIM PODANA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI W ZIOŁACH ORAZ OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI

    • 62 PLN GF

    SOUS VIDE BEEF FILLET WITH PARISIAN BUTTER
    SERVED WITH VEGETABLES GRILLED WITH HERBS AND ROASTED POTATOES

     

  • NOGA KACZKI CONFIT PODANA Z PUREE Z PIECZONEJ PIETRUSZKI, KOMPRESOWANĄ GRUSZKĄ Z MIODEM I CYTRYNĄ, CHUTNEY Z MORELI ORAZ SOSEM Z CZERWONEGO WINA

    • 41 PLN GF

    CONFIT DUCK LEG SERVED WITH MASHED ROASTED PARSLEY, COMPRESSED PEAR WITH HONEY AND LEMON, APRICOTS CHUTNEY AND RED WINE JUS

  • PIECZONY FILET ŁOSOSIA PODANY Z KASZOTTO Z PĘCZAKU Z ZIELONYMI WARZYWAMI, CYTRYNĄ, ŚWIEŻĄ MIĘTĄ I PARMEZANEM

    • 42 PLN GF?

    BAKED SALMON FILLET SERVED WITH PEARL BARLEY, GREEN VEGETABLES, LEMON, FRESH MINT AND PARMESAN CHEESE

     

  • Desery / Desserts

  • TARTA RABARBAROWA Z KRUSZONKĄ I LODAMI WANILIOWYMI

    • 15 PLN

    RHUBARB TART WITH CRUMBLE & VANILLA ICE CEAM

     

  • MUS CAPPUCINO Z BITĄ ŚMIETANĄ I ORZECHAMI PECAN

    • 17 PLN

    CAPPUCINO MOUSSE WITH WHIPPED CREAM & PECAN NUTS

     

  • LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

    • 15 PLN GF?

    ICE CREAM SELECTION WITH FRUITS AND WHIPPED CREAM