Przystawki / Starters
GRILLOWANY OSCYPEK PODANY Z RUKOLĄ I MUSEM RABARBAROWYM Z ŻURAWINĄ
GRILLED SHEEP CHEESE SERVED WITH ROCKET SALAD
& RHUBARAB MOUSSE WITH CRANBERRIES
WYBÓR PIEROGÓW: RUSKIE LUB Z MIĘSEM
DUMPLINGS SELECTION: STUFFED WITH POTATOES, WHITE CHEESE & ONION AND STUFFED WITH MEAT
TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ Z CZERWONĄ CEBULĄ, ANCHOIS, ŻÓŁTKIEM SOUS VIDE I KORNISZONEM
BEEF FILLET TARTAR SERVED WITH RED ONION, ANCHOVIES, SOUS VIDE YOLK & GHERKIN
Zupy / Soups
ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ W CZARCE CHLEBOWEJ
ŻUREK-TRADITIONAL POLISH SOUP SERVED WITH EGG AND PORK SAUSAGE
SERVED IN A BREAD POT
ZUPA DNIA
SOUP OF THE DAY
Sałatki/Salads
SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I PŁATKAMI PARMEZANU W TOWARZYSTWIE BALSAMICZNEGO VINEGRETTE
GRILLED BEEF SALAD SERVED WITH CHERRY TOMATOES, ROASTED SUNFLOWER SEEDS, PARMESAN CHEESE FLAKES & BALSAMIC VINEGRETTE
SAŁATKA Z DOJRZEWAJĄCYM SEREM KOZIM, MIXEM SAŁAT, SEZONOWYMI OWOCAMI, POMIDORKAMI CHERRY, ORZECHAMI WŁOSKIMI I PORZECZKOWYM VINEGRETTE
MATURED GOAT CHEESE SALAD SERVED SEASONAL FRUITS, CHERRY TOMATOES, WALNATS, BLACK CURRANT VINEGRETTE
Dania główne / Main course
PIERŚ KURCZAKA PODANA Z ZIEMNIAKAMI, PIECZONYMI BROKUŁAMI, MARCHEWKĄ BABY ORAZ SOSEM MAŚLANO – CYTRYNOWYM
CHICKEN BREAST SERVED WITH POTATOES, ROASTED BROCCOLI, BABY CARROTS
AND BUTTER & LEMON SAUCE
POLĘDWICZKI WIEPRZOWE SOUS VIDE ZAWIJANE W BOCZKU PODANE Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI, KAPUSTĄ ZE SZCZAWIEM I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW
SOUS VIDE PORK LOIN WRAPED WITH BACON
SERVED WITH NEW POTATOES, CABBAGE WITH SORREL AND WILD MUSHROOM SAUCE
GOLONKA WIEPRZOWA PIECZONA Z MIODEM WIELOKWIATOWYM PODANA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ, CHRZANEM, MUSZTARDĄ ORAZ PAJDĄ CHLEBA (czas oczekiwania 30 min.)
FLOWER HONEY BAKED PORK KNUCKLE (500 gr)
SERVED WITH BRAISED CABBAGE,
HORSERADISH, MUSTARD & SLICE OF BREAD (waiting time 30 min.)
BURGER WOŁOWY (BOCZEK, SER CHEDDAR, POMIDOR, OGÓREK, KONFITURA Z CZERWONEJ CEBULI, SAŁATA) PODANY Z FRYTKAMI I SOSEM BBQ
BEEF BURGER ( BACON, CHEDDAR CHEESE, TOMATO, CUCUMBER, RED ONION CHUTNEY,SALAD) SERVED WITH CHIPS AND BBQ SAUCE
POLĘDWICA WOŁOWA SOUS VIDE Z MASŁEM PARYSKIM PODANA Z GRILLOWANYMI WARZYWAMI W ZIOŁACH ORAZ OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI
SOUS VIDE BEEF FILLET WITH PARISIAN BUTTER
SERVED WITH VEGETABLES GRILLED WITH HERBS AND ROASTED POTATOES
NOGA KACZKI CONFIT PODANA Z PUREE Z PIECZONEJ PIETRUSZKI, KOMPRESOWANĄ GRUSZKĄ Z MIODEM I CYTRYNĄ, CHUTNEY Z MORELI ORAZ SOSEM Z CZERWONEGO WINA
CONFIT DUCK LEG SERVED WITH MASHED ROASTED PARSLEY, COMPRESSED PEAR WITH HONEY AND LEMON, APRICOTS CHUTNEY AND RED WINE JUS
PIECZONY FILET ŁOSOSIA PODANY Z KASZOTTO Z PĘCZAKU Z ZIELONYMI WARZYWAMI, CYTRYNĄ, ŚWIEŻĄ MIĘTĄ I PARMEZANEM
BAKED SALMON FILLET SERVED WITH PEARL BARLEY, GREEN VEGETABLES, LEMON, FRESH MINT AND PARMESAN CHEESE
Desery / Desserts
TARTA RABARBAROWA Z KRUSZONKĄ I LODAMI WANILIOWYMI
RHUBARB TART WITH CRUMBLE & VANILLA ICE CEAM
MUS CAPPUCINO Z BITĄ ŚMIETANĄ I ORZECHAMI PECAN
CAPPUCINO MOUSSE WITH WHIPPED CREAM & PECAN NUTS
LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ
ICE CREAM SELECTION WITH FRUITS AND WHIPPED CREAM
GF? - ZAPYTAJ O OPCJĘ BEZGLUTENOWĄ/ASK FOR GLUTEN FREE OPTION