Jedzenie

  • Przystawki / Starters

  • MARYNOWANY ŚLEDŹ PODANY Z CZERWONĄ CEBULĄ, GRZYBAMI, ZIOŁOWYM CHLEBEM PSZENNO-ŻYTNIM I MCHEM Z PIETRUSZKI

    • 15 PLN

    MARINATED HERRING SERVED WITH RED ONION, MUSHROOMS HERB RYE-WHEAT BREAD & PARSLEY MOSS

  • WYBÓR PIEROGÓW: RUSKIE LUB Z MIĘSEM

    • 10 PLN/4 SZT
    • 19 PLN/10 SZT

    DUMPLINGS SELECTION: STUFFED WITH POTATOES, WHITE CHEESE & ONION AND STUFFED WITH MEAT

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ PODANY Z EMULSJĄ Z ŻÓŁTKA I MUSZTARDY DIJON I PŁATKAMI TOPINAMBURU

    • 25 PLN

    BEEF FILLET TARTAR SERVED WITH 
    EMULSION OF EGG YOLK & DIJON MUSTARD & FLAKES OF JERUSALEM ARTICHOKE​

  • Zupy / Soups

  • ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ

    • 13 PLN

    ŻUREK-TRADITIONAL POLISH SOUP SERVED WITH EGG AND PORK  SAUSAGE

     

  • ZUPA DNIA

    • 13 PLN

    SOUP OF THE DAY

  • Sałatki/Salads

  • SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I PŁATKAMI PARMEZANU W TOWARZYSTWIE BALSAMICZNEGO VINEGRETTE

    • 25 PLN

    GRILLED BEEF SALAD SERVED WITH CHERRY TOMATOES, ROASTED SUNFLOWER SEEDS, PARMESAN CHEESE FLAKES & BALSAMIC VINEGRETTE

  • SAŁATKA Z KURCZAKIEM PODANA Z GROSZKIEM CUKROWYM, MARYNOWANYM IMBIREM, CZARNUSZKĄ, GRANATEM I KOLENDROWYM VINEGRETTE

    • 21 PLN

    CHICKEN BREAST SALAD WITH SUGAR PEAS, MARINATED GINGER, BLACK CUMIN, POMEGRANATE AND CORIANDER VINEGRATTE 

  • SAŁATKA Z SEREM MASCARPONE, GRUSZKĄ KOMPRESOWANĄ, ZIELINYM GROSZKIEM, PRAŻONYMI PISTACJAMI I LIMONKOWO-MIETOWYM VINEGRETTE

    • 20 PLN

    MASCARPONE CHEESE SALAD WITH COMPRESSED PEAR, GREEN PEAS, ROASTED PISTACHIOS AND LIME & MINT VINEGRETTE

     

  • Dania główne / Main course

  • PIERŚ KURCZAKA PODANA Z PUREE ZIEMNIACZANYM Z WASABI, SZPINAKIEM Z CZOSNKIEM I SOSEM ŚMIETANOWO-TYMIANKOWYM

    • 29 PLN

    CHICKEN BREAST SERVED WITH MASHED POTATOE & WASABI, SPINACH WITH GARLIC AND CREAM & THYME SAUCE

  • POLĘDWICZKI WIEPRZOWE SOUS VIDE PODANE Z PUREE ZIEMNIACZANO-ROZMARYNOWYM, MARCHEWKAMI BABY I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW

    • 33 PLN

    SOUS VIDE PORK LOIN SERVED WITH ROSEMARY MASHED POTATOES, BABY CARROTS AND WILD MUSHROOM SAUCE

  • SCHAB WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ PODANY Z MŁODYMI ZIEMNIAKAMI, BURAKAMI W MARYNACIE BALSAMICZNO-MIODOWEJ ORAZ SOSEM JABŁKOWO-MUSZTARDOWYM NA CYDRZE

    • 31 PLN

    PORK CHOP ON THE BONE SERVED WITH NEW POTATOES, BALSAMIC-HONEY BEETROOTS AND APPLE-MUSTRAD SAUCE 

  • BURGER WOŁOWY Z FRYTKAMI I SOSEM BBQ

    • 32 PLN

    BEEF BURGER WITH CHIPS AND BBQ SAUCE

  • WOLNO GOTOWANY MOSTEK WOŁOWY PODANY Z FRYTKAMI, SURÓWKĄ Z BIAŁEJ KAPUSTY I SOSEM BBQ

    • 39 PLN

    SLOW COOKED BEEF BRISKET SERVED WITH, CHIPS, WHITE CABBAGE SALAD AND BBQ SAUCE

  • GOLONKA WIEPRZOWA (500 gr) PIECZONA Z MIODEM WIELOKWIATOWYM PODANA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ, CHRZANEM, MUSZTARDĄ ORAZ PAJDĄ CHLEBA (czas oczekiwania 30 min.)

    • 41 PLN

    FLOWER HONEY BAKED PORK KNUCKLE (500 gr) SERVED WITH BRAISED CABBAGE, HORSERADISH, MUSTARD & SLICE OF BREAD (waiting time 30 min.)

  • POLĘDWICA WOŁOWA SOUS VIDE Z MASŁEM PARYSKIM PODANA Z PUREE ZIEMNIACZNO-SELEROWYM , PIECZARKAMI, CEBULĄ ORAZ POMIDORKAMI CHERRY W SOSIE BALSAMICZNYM

    • 62 PLN

    SOUS VIDE BEEF FILLET WITH PARISIAN BUTTER SERVED WITH CELERY MASHED POTATOES, MUSHROOMS, ONIONS AND BALSAMIC CHERRY TOMATOES

  • FILET Z PSTRĄGA Z DOLINY KLUCZWODY PODANY Z PĘCZOTTO ZE ŚWIEŻĄ MIĘTĄ, BLANSZOWANYM JARMUŻEM, EMULSJĄ Z CZEROWNYCH BURAKÓW I SYROPEM MALINOWO-IMBIROWYM

    • 31 PLN

    FILLET OF TROUT FROM KLUCZWODA VALLEY SERVED WITH PEARL BARLEY &FRESH MINT, BLANCHED KALE, RED BEETROOT EMULSION AND RASPBERRY & GINGER SIRUP

  • Desery / Desserts

  • SERNIK NA ZIMNO

    • 13 PLN

    COLD CHEESCAKE 

     

  • MUS CYTRYNOWY Z MIĘTĄ

    • 13 PLN

    LEMON MOUSSE WITH MINT

  • LODY Z OWOCAMI I BITĄ ŚMIETANĄ

    • 13 PLN

    ICE CREAM SELECTION WITH FRUITS AND WHIPPED CREAM