Jedzenie

  • Przystawki / Starters

  • MARYNOWANY ŚLEDŹ PODANY Z CZERWONĄ CEBULĄ, GRZYBAMI, ZIOŁOWYM CHLEBEM PSZENNO-ŻYTNIM I MCHEM Z PIETRUSZKI

    • 17 PLN

    MARINATED HERRING SERVED WITH RED ONION, MUSHROOMS HERB RYE-WHEAT BREAD & PARSLEY MOSS

  • WYBÓR PIEROGÓW: RUSKIE ORAZ ZE SZPINAKIEM, FETĄ I SUSZONYMI POMIDORAMI

    • 16 PLN

    DUMPLINGS SELECTION: STUFFED WITH POTATOES, WHITE CHEESE & ONION

    AND STUFFED WITH  SPINACH, FETA CHEESE & SUNDRIED TOMATOES

  • TATAR Z POLĘDWICY WOŁOWEJ PODANY Z EMULSJĄ Z ŻÓŁTKA I MUSZTARDY DIJON I PŁATKAMI TOPINAMBURU

    • 29 PLN

    BEEF FILLET TARTAR SERVED WITH 
    EMULSION OF EGG YOLK & DIJON MUSTARD & FLAKES OF JERUSALEM ARTICHOKE​

  • Zupy / Soups

  • ŻUREK Z JAJKIEM I KIEŁBASĄ W CZARCE CHLEBOWEJ

    • 16 PLN

    ŻUREK-TRADITIONAL POLISH SOUP SERVED WITH EGG AND PORK  SAUSAGE

    SERVED IN A BREAD POT

  • ZUPA Z LEŚNYCH GRZYBÓW

    • 19 PLN

    WILD MUSHROOMS SOUP

  • ZUPA DNIA

    • 13 PLN

    SOUP OF THE DAY

  • Sałatki/Salads

  • SAŁATKA Z GRILLOWANĄ POLĘDWICĄ WOŁOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM I PŁATKAMI PARMEZANU W TOWARZYSTWIE BALSAMICZNEGO VINEGRETTE

    • 29 PLN

    GRILLED BEEF SALAD SERVED WITH CHERRY TOMATOES,

    ROASTED SUNFLOWER SEEDS,

    PARMESAN CHEESE FLAKES & BALSAMIC VINEGRETTE

  • SAŁATKA Z KURCZAKIEM PODANA Z GROSZKIEM CUKROWYM, MARYNOWANYM IMBIREM, PRAŻONYMI PISTACJAMI, GRANATEM I KOLENDROWYM VINEGRETTE

    • 25 PLN

    CHICKEN BREAST SALAD WITH SUGAR PEAS, MARINATED GINGER, ROASTED PISTACHIOS, POMEGRANATE AND CORIANDER VINEGRATTE

  • SMAŻONY OSCYPEK NA CARPACCIO Z BURAKA PODANY Z RUKOLĄ, ORZECHAMI ZIEMNYMI Z MIODEM I CHIPSEM Z BOCZKU

    • 25 PLN

    FRIED SHEEP CHEESE ON A BEETROOT CARPACCIO 
    SERVED WITH ROCKET SALAD, HONEY PEANUTS & BACON CRISP

     

  • SAŁATKA WEGETARIAŃSKA Z POMIDOREM, ŚWIEŻYM OGÓRKIEM, PRAŻONYM SŁONECZNIKIEM, POMARAŃCZĄ, OWOCAMI GRANATU W TYMIANKOWYM VINEGRETTE

    • 19 PLN

    VEGETARIAN SALAD SERVED WITH TOMATO, CUCUMBER,

    ROASTED SUNFLOWER SEEDS, ORANGE, POMEGRANATE & THYME VINEGRETTE

  • Dania główne / Main course

  • PIERŚ KURCZAKA SUPREME SOUS VIDE PODANA Z CYTRYNOWYM PUREE ZIEMNIACZANYM, SZPINAKIEM Z CZOSNKIEM, MARCHEWKĄ I SOSEM GORGONZOLA

    • 34 PLN

    SOUS VIDE CHICKEN BREAST SUPREME SERVED WITH LEMON MASHED POTATOES,
    SPINACH WITH GARLIC, CARROT AND GORGONZOLA SAUCE​

  • FILET Z KACZKI SOUS VIDE Z KOPYTKAMI DYNIOWYMI SOSEM PIECZENIOWO-ŚLIWKOWYM I MUSEM JABŁKOWO – IMBIROWYM

    • 46 PLN

    SOUS VIDE DUCK BREAST SERVED WITH PUMPKIN GNOCCHI, PLUM GRAVY AND APPLE-GINGER MOUSSE​

  • POLĘDWICZKI WIEPRZOWE SOUS VIDE ZAWIJANE W BOCZKU PODANE Z PUREE ZIEMNIACZANO-ROZMARYNOWYM, KAPUSTĄ PAK CHOI I SOSEM Z LEŚNYCH GRZYBÓW

    • 39 PLN

    SOUS VIDE PORK LOIN WRAPED WITH BACON SERVED WITH ROSEMARY 

    MASHED POTATOES, BOK CHOY CABBAGE AND WILD MUSHROOM SAUCE​

  • UDKO KRÓLIKA DUSZONE W SOSIE ŚMIETANOWO-MUSZTARDOWYM PODANE Z OPIEKANYMI ZIEMNIAKAMI I WARZYWAMI DUSZONYMI NA MAŚLE

    • 42 PLN

    LEG OF RABBIT STEWED IN CREAM-MUSTARD SAUCE

    SERVED WITH ROASTED POTATOES, AND VEGETABLES STEWED WITH BUTTER

  • GOLONKA WIEPRZOWA (500 gr) PIECZONA Z MIODEM WIELOKWIATOWYM PODANA Z ZASMAŻANĄ KAPUSTĄ, CHRZANEM, MUSZTARDĄ ORAZ PAJDĄ CHLEBA 39 PLN (czas oczekiwania 30 min.)

    • 41 PLN

    FLOWER HONEY BAKED PORK KNUCKLE (500 gr) SERVED WITH BRAISED CABBAGE,

    HORSERADISH, MUSTARD & SLICE OF BREAD (waiting time 30 min.)

  • SCHAB WIEPRZOWY Z KOŚCIĄ PODANY Z ZIEMNIAKAMI W MUNDURKACH, BURAKAMI W MARYNACIE BALSAMICZNO-MIODOWEJ ORAZ SOSEM JABŁKOWO-MUSZTARDOWYM NA CYDRZE

    • 39 PLN

    PORK CHOP ON THE BONE SERVED WITH BOILED POTATOES ON

    SKIN, BALSAMIC-HONEY BEETROOTS AND APPLE-MUSTRAD SAUCE​

  • GICZ CIELĘCA PODANA Z ZIEMNIACZANYM PUREE, WARZYWNYM RATATOUILLE ORAZ GREMOLATĄ

    • 62 PLN

     CALF SHANK SERVED WITH MASHED POTATOES, VEGETABLE RATATOUILLE & GREMOLATA 

  • FILET Z ŁOSOSIA PODANY Z CZARNYM RYŻEM, JARMUŻEM BLANSZOWANYM Z PŁATKAMI MIGDAŁÓW, POMIDOROWYM CHUTNEY I SOSEM CYTRYNOWYM

    • 49 PLN

    SALMON FILLET SERVED WITH BLACK RICE, KALE BLANCHED WITH ALMONDS FLAKES,
    TOMATO CHUTNEY AND LEMON SAUCE​

  • COMBER JAGNIĘCY SOUS VIDE PODANY Z PUREE Z PIECZONYCH ZIEMNIAKÓW I OLIWĄ TRUFLOWĄ, POMIDORKAMI CHERRY W OCCIE BALSAMICZNYM ORAZ SOSEM JOGURTOWO-MIĘTOWYM Z LIMONKĄ

    • 72 PLN

    SOUS VIDE RACK OF LAMB SERVED WITH ROASTED MASHED POTATOES & TRUFFLE OLIVE,
    CHERRY TOMATOES IN BALSAMIC VINEGAR AND YOGHURT-MINT & LIME SAUCE​

  • POLĘDWICA WOŁOWA PODANA Z KONFITOWANYMI ZIEMNIAKAMI, SMAŻONYMI WARZYWAMI Z PIETRUSZKOWYM PESTO ORAZ SOSEM PIEPRZOWO-KONIAKOWYM LUB MASŁEM CZOSNKOWO-ZIOŁOWYM

    • 62 PLN

    BEEF FILLET SERVED WITH CONFIT POTATOES, FRIED VEGETABLES WITH PARSLEY PESTO
    AND COGNIAC-PEPPERCORN SAUCE OR GARLIC-HERB BUTTER​

  • Desery / Desserts

  • CIASTO Z BIAŁEJ CZEKOLADY

    • 19 PLN

    WHITE CHOCOLATE CAKE

     

  • TARTA GRUSZKOWA Z KREMEM BRULEE I MUSEM CZEKOLADOWO-COINTREAU

    • 18 PLN

    PEAR TART WITH CRÈME BRULEE & CHOCOLATE-COINTREAU MOUSSE

  • SZARLOTKA NA CIEPŁO Z GAŁKĄ LODÓW WANILIOWYCH

    • 16 PLN

    WARM APPLE PIE WITH  A SCOOP OF VANILLA ICE CREAM